Zanimljivosti

Zanimljivi i korisnici članci o ljepoti i njezi tijela

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 14007
Subota, 28 Svibanj 2016 14:46

Što je zapravo koža?

Da bismo uopće poželjeli njegovati svoju kožu podsjetimo se njezine važnosti i uloge. Naša koža je slična odrazu slike u ogledalu koja nam pokazuje procese u našem tijelu. Ona je ogledalo tijela. Sva unutrašnja zbivanja odražavaju se na njoj, ali je isto tako, i ogledalo duha, jer i naše emocije imaju značajan utjecaj na izgled kože.

Petak, 25 Ožujak 2016 08:57

Pripremite svoja stopala za lijepe dane

Stiglo nam je proljeće, a to znači da ćemo još malo uskočiti u otvorene cipele. Ne rijetko se desi da tijekom zime ne pridodajemo dovoljno pažnje stopalima i zanemarujemo ih. Sam postupak pedikure traje od 45 min do sat vremena, a osjećaj poslije pedikure je neprocjenjiv. Na Vama je samo da se opustite, a ostalo ćemo mi napraviti.

Bellus Studio za njegu tijela posjetila je naša spisateljica Ana Bukovac koja se uz pisanje bavi i dizajniranjem te izradom nakita, torbi i odjeće. U nastavku vam donosimo tekst preuzet sa bloga Ane Bukovac, te njezin dojam Bellus Studia za njegu tijela.

Utjecaj zvuka na tijelo poznat je u mnogim kulturama. Od istočnjačkih kultura, do „bližih“ zapadnjačkih religija ljudi prakticiraju terapiju zvukom u obliku molitvi, meditacija uz zvukove prirode ili opuštanja uz zvukove klasične glazbe.

Ponedjeljak, 22 Veljača 2016 22:25

Riješite se umora crvenom bojom!

U istočnjačkim kulturama, crvena boja je boja prve, bazne čakre, koja upravlja radom bubrega i kralježnice, te je povezana sa djelovanjem tijela i tjelesnih osjetila (osjetom ugode/boli). Stalna izloženost stresu rezultira energetskom blokadom, te dolazi do općeg osjećaja umora, iscrpljenosti, bezvoljnosti i pada samopouzdanja.

Utorak, 09 Veljača 2016 19:54

Maska za lice

Zimi kada nam je koža suha od hladnoće, vjetra, grijanja potrebno ju je navlažiti i nahraniti. Potrebno je samo malo vremena i truda da se napravi maska za lice. Vjerujemo da sve sastojke već imate u svom domu.

Nedjelja, 07 Veljača 2016 20:06

Peeling za kod kuće

Kako zima ima negativan učinak na našu kožu, te je isušuje, uz malo truda dobiti ćete mekanu kožu poput svile. Potrebno je malo truda i vremena. U zdjelicu stavite 1 žlicu soli i kokosovo ili maslinovo ulje te mješajte dok ne dobite smjesu poput paste, ako si želite unijeti malo mirisa možete dodati par kapi eteričnog ulja limuna ili naranče.

Utorak, 23 Rujan 2014 08:37

Ugradnja ili nadogradnja noktiju

Njegovane ruke i lijepe održavane nokte nije teško zamijetiti, baš kao ni i one koji to nisu. Ugradnja noktiju idealno je rješenje ako su vam nokti tanki, lako lomljivi, listaju se ili ih grizete.Tretmanom geliranja oni postaju čvrsti i besprijekorni i do mjesec dana, a samim time više ne zahtjevaju vašu svakodnevnu brigu.